
Replet de grandíssimes cançons, conté algunes que son autèntiques obres mestres:
“Car his by my window” és un excel.lent blues clàssic on Morrison al final de la cançó, amb molta maestria, imita a la perfecció el so d´una guitarra.
“Crawling king snake” es un cover de John Lee Hooker on la guitarra solista de Robby Krieger ens transporta als arrels del blues de Chicago. “Lover her madly” d´aire poppy, comercial -de fet es va editar com a single- va ser composada per Krieger amb notable qualitat i va suposar un èxit de vendes.
Seguint pel disc podem escoltar el rock de “The Changeling”, el blues-rock potent de “Been down so long” on destaca la veu cavernosa del cantant, l´estimable melodia “Hyacinth house” on el teclista Ray Manzarek toca amb l´orgue un passatge de la “Polonesa Heroica” de Chopin.
Després ens endinsem en dues cançons experimentals com l´èpica psicodèlia de “L´America”, que va a aparèixer la banda sonora de “Zabriskie point” de Michelangelo Antonioni, i la rabiosa instrumentació de “The Wasp (Radio texas & The big beat)” amb recitació inclosa del cantant.
I, per finalitzar el repàs, les dues cançons més conegudes com “L.A. Woman” que és un bell homenatge a la ciutat de Los Ángeles i “Riders on the storm” concebida, en principi com a tema instrumental, tanmateix Morrison li va posar lletra en el darrer moment. Aquesta cançó és una formidable disbauxa capitanejada per Ray Manzareck a les tecles i una de les cançons de la banda per antonomàsia.
Jim Morrison va morir tres mesos després de la gravació del disc a Paris. L.A. Woman ha significat un brillant epíleg per part d´un dels grups més importants de la història del rock.
Heus ací una versió en directe de "Crawling king snake":