diumenge, 9 de maig del 2021

(3) TODOS LO SABEN, d'Asghar Farhadi (2018)


De la festivitat a la tragèdia
El director iranià Asghar Farhadi centra la seva càmera, més enllà dels successos externs, a l'interior dels personatges que apareixen en aquest interessant film rodat a Espanya. Amb actors de sobrada vàlua i experiència al costat de joves emergents, l'obra dissecciona la vida mateixa a través de tot allò que s'oculta en el més profund del nostre ésser. I és que allò que un principi arrenca com hedonisme pur: un dia de festa en el casament d'un amic o familiar es pot tornar, com molt bé mostra l'obra, en quelcom funest i dramàtic (cosa consubstancial a la nostra realitat)
Existeix una atraient metamorfosi en l'evolució dels personatges, ja que a partir d'un succés tràgic, comencen a fluir emocions amagades tot apareixent un suggerent joc de retrets. La pel·lícula fa una harmònica conjunció de tots els seus elements: bon guió i narració, misteri i anàlisi de la condició humana. A veure.
 
TODOS LO SABEN. 2018. Espanya. Color. 130 Min.
Direcció: Asghar Farhadi
Intèrprets: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín, Eduard Fernández, Bárbara Lennie, Inma Cuesta, Elvira Mínguez, Ramón Barea, Carla Campra, Sara Sálamo
Guió: Asghar Farhadi
Música: Canciones: Javier Limón, Nella Rojas
Fotografia: José Luis Alcaine

Crítiques d'Asghar Farhadi: