dilluns, 22 de març del 2010

CADÈNCIA FOLK

Els següents quatre discs -produïts el passat any- que tot seguit comentarem, posseeixen la característica de compartir matisos pertanyents a la música folk que estan acompanyats de les peculiaritats pròpies de cada compositor, per això els resultats són de qualitat desigual encara que globalment estimables.
La cantautora nord-americana Necko Case amb el seu rock-pop de tints country-folk ha realitzat un disc irregular amb algunes cançons apreciables i elegants proveïdes de la seua suavitat vocal en què podem destacar “This tornado loves you” i el single “People got a lotta nerve”
Folk amb càlides harmonies instrumentals i vocals -a l'estil d'uns Simon & Garfunkel del segle XXI- és la proposta de Kings of Convenience quins, amb el seu quart disc d'estudi Declaration of Dependence, han aconseguit un acceptable disc compost per temes que inviten a la quietud i a la relaxació com “24-25” i “Me in you”, entre altres.
El fill de l'actor Anthony Perkins, el cantautor nord-americà Elvis Perkins, pràctica una espècie de folk-indie que beu de les fonts de Dylan o Morrison. Aquest estimable Elvis Perkins in Dearland té clars exemples -cal descatar un quartet amb una gran riquesa instrumental (contrabaix, saxo, trombó, clarinet, harmònium)- com ara la festiva “Doomsday”, el single “Chains, chains, chains” o la bella “Shampoo”.
The Harzards of Love és un interessant disc conceptual de la banda The Decemberists amb traços rock i folk-simfònic en què el grup ens trasllada a l'edat mitjana amb una línia narrativa entrellaçada entre els temes. El seu tema més destacat en l'homònima “The Harzards of Love”, així com la seua variant en què intervé un encertat cor de xiquets.

(2) The Decemberists "The Hazards of Love" [2009] Valoració: 1,89
(2) Elvis Perkings "Elvis Perkins in Dearland" [2009] Valoració: 1,77
(2) Kings of Convenience "Declaration of Dependence" [2009] Valoració: 1,64
(2) Necko Case "Middle Cyclone" [2009] Valoració:1,57