dimarts, 31 de maig del 2011

(3) AJAMI, de Scandar Copti i Yaron Shani [2010]

Xoc de cultures
Cinc històries entrellaçades conformen aquest magnífic film en el qual es presenta un barri multicultural amb un impactant xoc de cultures. La conflictiva convivència entre jueus, musulmans i cristians és presentada en una comunitat tancada amb un gran realisme (més encara si tenim present que està protagonitzada per actors no profesionals).
La seua mestria narrativa, a la manera d'un trencaclosques -la influència de Pulp Fiction és clara-, afegeix al film un aire d'intriga que aconsegueix encara més identificar-nos amb la trama i els seus personatges.
Aquest interessant film dels directors Yaron Shani (jueu) i Scandar Copti (palestí cristià) va aconseguir la Càmera d'Or al Festival de Cannes i ha estat nominada a l'Oscar a la millor pel lícula de parla no anglesa.

AJAMI. 2010. Israel y Alemania. Color
Direcció: Scandar Copti y Yaron Shani
Intérprets: Shahir Kabaha (Omar), Ibrahim Frege (Malek), Fouad Habash (Nasri), Youssef Sahwani (Abu-Lias), Ranin Karim (Hadir), Eran Naim (Dando), Scandar Copti (Binj), Elias Sabah (Shata), Hilal Kabob (Anan), Nisrin Rihan (Ilham)
Guió: Scandar Copti y Yaron Shani
Música: Rabiah Buchari
Fotografía: Boaz Yehonatan Yaacov