dilluns, 16 de juny del 2014

(4) DAVID BOWIE "The Man Who Sold The World" [1970]

Què podíem esperar de David Bowie després del seu excel • lent Space Oditty (69)? Podia, potser, haver més? Doncs sí, quedava molt per escoltar en la seua futura i dilatada trajectòria. I vindria una altra meravella, aquest The Man Who Sold The World, el disc més hard de tota la seua carrera, amb unes brillants línies de baix i unes potentes guitarres evocadores -sensacional Mick Ronson- dels aleshores emergents Zeppelin, Sabbath o Purple.
La cançó que obri el disc, l'extensa "The Width of a Circle", destaca per les seues flamades de rock-dur i per la seua intensitat. "All The Madmen", és un tema estrany, hipnòtic amb girs que van des de la acústica melòdica a les guitarres distorsionades. La homònima "The Man Who Sold The World" és una genial peça amb fastuosos cants vocals finals.
A banda d'aquestos tres notables temes -els millors de l'obra en la meua opinió-, queden grans cançons com la bella balada "After All", el psico-country "Black Country Rock", el fantàstic folk-rock "Running Gun Blues",la hipnotitzant psicodèlia de "She Shook Me Cold" amb inicis similars Hendrix, la progressiva "Saviour Machine" i la misteriosa "The Supermen".
Un treball fonamental tant en el recorregut musical de David Bowie, com en la història del rock.
Per a gaudir.

Crítiques de David Bowie:
"Hunky Dory" (1971)
"Ziggy Stardust" (1972)
"Low" (1977)