diumenge, 22 de març del 2020

(1) YESTERDAY, de Danny Boyle (2019)

  Un producte bastant desficaciat
La idea d'un món sense The Beatles és la columna vertebral i punt de partida d'aquesta última decebedora pel·lícula del creador de Trainspotting. Al meu entendre, tant la proposta com el concepte del film tenen un punt d'absurditat incapaç de sostenir l'estructura de qualsevol guió. El senyor Danny Boyle i el seu guionista Richard Curtis haurien de revisar la trilogia de Retorn al futur per aprendre una mica de les línies del temps i de la influència que tenen les persones i, per tant, les bandes de rock, en els seus iguals.
Per la resta, una història d'amor insuportablement rosàcia i unes situacions poc creïbles donen la sensació d'estar veient un producte bastant desficaciat. Només les cançons del grup de Liverpool, la mostra de la sensació que li pot donar a qualsevol ésser humà la primera vegada que es descobreix als Fab Four i la intervenció d'Ed Sheeran amb algun apunt musical i humorístic encertat, fan que l'obra, almenys, es deixe veure.

YESTERDAY. 2019. Reino Unido. Color. 116 Min.
Direcció: Danny Boyle
Intèrprets: Himesh Patel, Lily James, Kate McKinnon, Ed Sheeran, Lamorne Morris, Ellise Chappell, Camille Chen, Alexander Arnold, Joel Fry
Guió: Richard Curtis
Música: Daniel Pemberton (Canciones: The Beatles)
Fotografia: Christopher Ross

Trainspotting (1996), T2: Trainspotting (2017)