diumenge, 4 de maig del 2008

(2) EDDIE VEDDER "Into the wild" [2007]

Agradable i tranquil disc del líder de Pearl Jam qui, amb un to més intimista, dóna forma al seu primer treball en solitari.
Into the wild és la banda sonora de la pel.lícula homònima dirigida per Sean Penn. En aquest compacte (replet d´emotives balades folk-rock) l´autor s´allunya dels seus inicis en el grunge-rock però s´apropa, alhora, a les magnífiques balades que el grup ens oferia en les seues diverses entregues.
La meitat de les cançons no arriben als tres minuts, cosa que -si li afegim la instrumentació semidesendollada i la modulació vocal del cantant- li dóna una gran intensitat a l´obra.
També podem trobar temes moguts com “Setting forth” i “Far behind” que són dos clars exemples de la procedència de l´intèrpret. A més, dos covers: “Hard sun” de Gordon Peterson, la qual no aporta massa a l´original (malgrat la qualitat d´ambdues es prou pareguda, fins i tot en la veu) i la fantàstica “Society” de Jerry Hannan.
En “No ceiling” s´endevina la influència de Townshed i els seus Who, en la meravellosa “Rise” el cantant continua en la línia emprada per la seua banda original. Així mateix, el disc conté la instrumental i assossegada “Toulomne”, “The Wolf” on Vedder demostra els seus recursos vocals i la més fluixa per llandosa “Long nights”.
Per finalitzar, dues bones cançons que tanquen el disc: “End of the road” i la guanyadora del Globus d´Or a la millor cançó “Guaranted” (sorprenentment no va estar nominada a l´Oscar).
Valoració: 2,20