dissabte, 29 de novembre del 2008

(2) REM "Accelerate" [2008]

Escoltant la primera cançó “Living well is the best reveng” ja podem percebre quina és la proposta del grup. Una invitació que es tradueix en un trepidant, elèctric, curt -34 minuts- però molt intens treball.
Accelerate és una grata sorpresa en el panorama musical de 2008, un disc amb un so molt directe, amb potents guitarres i que reivindica la modulació vocal del millor Michael Stipe. Aquest retorn als seus origens de la banda desprén una lírica compromesa -critica a l’administració Bush inclosa- i atresora una amalgama de garatge, punk, rock i psicodèlia al llarg dels seus temes. Tal compendi es pot comprovar principalment en cançons com la gran instrumentació de “Man-sized wreath” amb una immillorable línia de baix, l'excel·lent “Mr. Richards” la qual resulta ser una intel·ligent combinació melòdica entre la punxant guitarra i les cordes vocals del cantant, la inicialment pausada “Hollow man” i el seu progrés fins a un mig temps típic de la banda i, sobretot, les dos ultimes bombes amb què acaba el disc: ”Horse to water” i “I’m gonna DJ”, un parell de mogudíssimes peces dotades d’un rimte frenètic.

La banda de Stipe demostra en aquesta entrega que, malgrat els anys, encara és un conjunt amb una indiscutible elegància i distinció en el context musical actual.
Valoració: 2,16