dissabte, 30 de maig del 2020

(2) ALGUNAS BESTIAS, de Jorge Riquelme Serrano (2019) - "D'A Film Festival Barcelona 2020" - Sección "Talents"

 Incomoditat
Incòmode és arribar a una illa amb la família —un lloc destinat per fer una calculada idea de negoci amb la construcció d'un hotel per a l'ecoturisme— i que tinga difícil accés. Incòmode és que el guia desaparega i la família es quede tancada en un microcosmos on comencen a brotar les debilitats de cadascun dels seus membres. Incòmode és que les rialles i el bon rotllo del principi, es convertisquen en picabaralles internes i desviacions malaltisses. Incòmode és que l'aparença primigènia de la família es torne patològica: emocions amagades que afloren, comportaments depravats enquistats i adolescents marcats i despersonalitzats.
 La inesperada absència de Nicolás, el guia, serà la generadora d'una veritat incòmoda en un guió original i claustrofòbic que et deixa descol·locat i estupefacte. Un film incòmode que de tant que m'incomoda potser m'empeny subjectivament a puntuar-una mica per sota del que es mereix.

ALGUNAS BESTIAS. 2019. Xile. Color. 98 Min. 
Direcció: Jorge Riquelme Serrano
Intèrpretes: Paulina García, Alfredo Castro, Andrew Bargsted, Gastón Salgado, Consuelo Carreño, Millaray Lobos García, Nicolás Zárate.
Guió: Nicolás Diodovich, Jorge Riquelme Serrano
Música: Carlos Cabezas
Fotografia: Eduardo Bunster