diumenge, 2 d’agost del 2020

(2) MELANIE. THE GIRL WITH ALL THE GIFTS, de Colm McCarthy (2016)

Dilema moral en l'apocalipsi
Atrapada en un món apocalíptic, Melanie és víctima de l'atzar. Li ha tocat viure un moment i un espai concret d'història determinat en el qual s'haurà d'adaptar a les circumstàncies sobrevingudes. Un virus assola el món i el seu contagi crea éssers "famolencs", així és com se'ls anomena als humans convertits en zombis. No obstant això, Melanie n'és diferent, pertany a eixa sèrie de nounats trobats que van sortir de manera "especial" de les seues mares: meitat zombis, meitat humans són capaços de pensar, raonar i fins i tot empatitzar.
El problema ètic i filosòfic el planteja la Doctora Caroline Caldwell: ¿se'ls pot considerar persones? Ella creu que no, i intenta experimentar amb ells per tal de trobar la vacuna que cure aquest fong que afecta la pau mundial. Tanmateix es topa amb l'oposició i el convenciment d'Hellen, qui pensa que el cor i l'emoció estan per damunt del cervell. Amb aquests elements s'obrirà una interessant guerra física i moral donant com a resultat un estimable film on destaca la interpretació de la xiqueta, Sénia Nanua, qui va obtenir el premi a la Millor Actriu al Festival de Sitges de 2016.

THE GIRL WITH ALL THE GIFTS. 2016. Regne Unit. Color. 111 Min. 
Direcció: Carlos Vermut
Intèrprets: Sennia Nanua, Paddy Considine, Gemma Arterton, Glenn Close, Anamaria Marinca, Dominique Tipper, Anthony Welsh, Fisayo Akinade, Yusuf Bassir
Guió: Mike Carey (Novela: Mike Carey)
Música: Cristobal Tapia de Veer
Fotografia: Simon Dennis