dissabte, 20 d’abril del 2019

(4) GENESIS "Selling England by the Pound" (1973)

La veu de Peter Gabriel, al costat d'una instrumentació executada a la perfecció, donen com a resultat aquest memorable disc. L'exploració sonora es fa patent en cada peça; hipnotisme, experimentació, melodies pausades; "Dancin 'With The Moon Knight", talls pop-rock acompanyats d'un peculiar magnetisme; "I Know what I Like (In your Wardrobe"), virtuosisme pianístic; "Firth of Fifth", materials d'arquitectura musical impossibles; "The Battle of Epping Forest" i portes obertes a la fantasia i a l'ensomni; "The Cinema Show".
Davant de tant festí, l'obra ens ofereix algunes treves que ens permeten digerir i assumir tanta qualitat musical. D'aquesta manera podem trobar la mel·líflua i càlida aportació de Phil Collins a "More Fool of me", una mena d'interludi en la instrumental "After the Ordeal" i el colofó que tanca el treball —amb melodia que ens evoca l'inici— la magnífica "Aisle of Plenty".
Selling England by The Pound és un emblema del rock progressiu amb temes extensos, trufat d'interessants variants i canvis de ritme. Imprescindible.

Cançons destacades en el disc (clicar per escoltar): 
Dancing with the Moonlit Knight 
I Know what I Like (In your Wardrobe)