dissabte, 23 de novembre del 2019

(4) CUSTÒDIA COMPARTIDA, de Xavier Legrand (2017)

 La importància de la psique en la infància 
Tot allò que ens passa en la nostra infància afecta el nostre desenvolupament posterior. Hi ha una enorme diferència entre gaudir d'una infantesa agradable o viure un turment en aquesta etapa de la vida. Per a això intervenen multitud de variables que van des del context social en el qual estem immersos, passant pels educadors fins a arribar als mateixos pares.
Custòdia compartida planteja molt intel·ligentment un problema latent que està incrustat en la societat com és el fet de gestionar l'educació dels nostres fills quan la relació dels progenitors està clevillada. 
Xavier Legrand plasma un relat dur, contundent, però, al mateix temps, realista. Una clara prova d'això és la magistral escena de la persecució per part de pare, mentre mare i fill estan a l'habitació amb el telèfon avisant a emergències. En ella, els espectadors actuem com transsumptes de les víctimes, experimentant la inquietant tensió del moment.
L'obra parla, a més, del desemparament en els fills, la indefensió en la dona, el funcionament de les institucions davant el maltractament de gènere ..., situacions que el director mostra perquè amb elles reflexionem i avivem la nostra consciència. És important destacar la interpretació de tots els actors, especialment el xiquet. Un film per guardar i revisitar .

JUSQU'À LA GARDE. 2017. Fra. Color. 93 Min.
Dirección: Xavier Legrand
Intérpretes: Denis Menochet, Léa Drucker, Thomas Gioria, Mathilde Auneveux, Saadia Bentaïeb, Jean-Marie Winling, Martine Vandeville, Florence Janas, Jenny Bellay
Guión: Xaviern Legrand
Fotografía: Nathalie Durand