dissabte, 12 de febrer del 2022

(3) EL HOMBRE BURBUJA "Nadando a crol" (2000)


Nadant al nostre interior
Amb aspecte de mènsula rapera, Nadando a crol ofereix un rock fascinant emmarcat en una suggestiva atmosfera de peces lisèrgiques i textos filosòfics, transcendents, càustics i enigmàtics. "Cómprate un arma" ja ens parla del suïcidi i del sentit de la vida a través de la ironia amb un so entre zeppelià i poper. "Crol" és, juntament amb "Baby Sol", el seu millor tema: magnífica i hipnòtica amb un recurrent, superb i potent baix que, juntament amb la suggestiva veu de Julio de la Rosa, destapen un cant a la fe en un mateix mitjançant tints relativistes i existencials. A "¿Por qué no?" amb efectes de disc ratllat d'un DJ, el grup ens convida a gaudir de l'hedonisme i del coit com a solució als problemes mundanals. Tot seguit, amb "Mi Rulot and I" —ritmes setanters i grandiosos teclats— ens traslladem a una crida a l'alliberament personal, a fruir de la vida i a fugir dels convencionalismes socials que ens imposen. 
Per espantar els malastrucs, la banda recorre a "Trece"; tranquil·la i suau melodia que reivindica el carp diem. "Trampas" és una trepidant peça rock on parla dels perills que ens podem trobar a la nostra existència mitjançant les trampes esteses pel poder. Continuem amb guitarres rockeres a "Al zar lo que es del zar" que ens condueix a l'avarícia dels més acabalats. 
Després d'una mena d'interludi, apareix la fantasia distòpica, amb aires de hip-hop, "Kill the Mosquito": absolutament corrosiva. Compassos recurrents en una mena de sorna transcendent i finitud podem descobrir a "Suda la Soga". "Caprichosa" és un tema pusil·lànime i trist que aborda les diferents personalitats del nostre ésser (el nostre altre jo). "Sobras"está todo, no sobra nada, ni tu ni yo, ni lo que tenemos—és una melodia inquietant que continua in crescendo fins a arribar al punt àlgid guitarrer. "Son tus fobias", psíquica cançó el so break final de la qual dóna peu al magistral epíleg lisèrgic i experimental de "Baby Sol", una oda al sol amb tots els seus vessants metafòrics al voltant de la seua claredat i la seua llum: al·lucinant la seua part final instrumental i progressiva.

Gravat en: -
Duració: 48:51
Cançons: 13
Segell discogràfic: Everlasting Records, S.L.
Productor/s: -