dijous, 11 de gener del 2018

(3) TRIANA "El Patio" (1975)

Disc clau en la història del rock espanyol i òpera prima de la banda. Amb aquest arriscat i innovador treball, Jesús de la Rosa, Juan José Palacios “Tele” i Eduardo Rodriguez van crear una fusió del rock progressiu, rock simfònic i flamenc anomenat Rock Andalús.
El segell personal és innegable, no obstant es poden apreciar influències de grups com Emerson, Like & Palmer, Pink Floyd, King Crimson o del “cante” més pur. D'eixa barreja hi trobem temes tan variats com “Sé de un lugar”, “Todo es de color”, versió de Lole y Manuel que funciona a manera d’interludi, els jocs de teclat i flamenc de “Diálogos”, el rock de “Luminosa Mañana” i “las bulerías” de “Recuerdos de una noche”.
Al capdavant d'aixó, però, destacaría aquestes dues obres mestres: “Abre la Puerta Niña” són deu minuts de fantàstic rock progresiu. Aquesta peça és una disbauxa instrumental i vocal que t’hipnotitza des del primer instant i “En el Lago”, bellísima melodía de set minuts de duració on conflueixen totes les virtuts musicals i al.lègoriques del grup. Imprescindible.

Cançons destacades en el disc (clicar per a escoltar): 
En el Lago 
Abre la Puerta Niña