dijous, 10 d’octubre del 2019

(2) BIRD BOX, de Susanne Bier (2018)

 Futur opressiu
Conec dues estupendes pel·lícules de Susanne Bier: Després de la boda (2006) i En un món millor (2011). En totes dues, la realitzadora demostra ser una fantàstica comptadora d'històries que adopta un atraient to reflexiu i una gran dosi de profunditat en cadascuna d'elles. De fet, el seu visionat em va portar a decidir-me fa un temps a anar coneixent tota la seua filmografia. No obstant això, he de confessar que m'he topat amb aquesta cinta pertanyent a Netflix per casualitat i he descobert la seua autoria als crèdits finals.
En realitat, aquesta producció sí que s'aparta bastant del seu estil tan peculiar de cinema d'autora, potser perquè l'adaptació del llibre no dóna per a molts arguments d'anàlisi. Tanmateix, cal reconèixer que la pel·lícula té ritme i manté l'atenció de l'espectador fins al final.
El film és una mena de metàfora apocalíptica del futur de la nostra espècie. Una advertència del que ens pot passar si continuem enverinant el planeta a través de guerres imperialistes i maltractaments ecològics. El desenvolupament de la trama i la posada en escena recorden sèries com The Walking Dead, en les quals hi ha una contínua tensió en cada seqüència.
El resultat final és, en general, satisfactori especialment pel segell personal de Bier (que es nota, sobretot, quan entren en conflicte diferents personalitats en la lluita per sobreviure). L'obra compta, a més, amb actors de renom: el gran John Malcovich i Sandra Bullock —una mica inversemblant allò de l'embaràs— la qual és també productora executiva del film .

BIRD BOX . 2018. USA. Color.124 min.
Direcció: Susanne Bier
Intèrpretes: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich, Sarah Paulson, Jacki Weaver, Danielle Macdonald, Julian Edwards, Vivien Lyra Blair, Rosa Salazar, BD Wong, Tom Hollander, Machine Gun Kelly, David Dastmalchian, LilRel Howery, Happy Anderson, Amy Gumenick, Parminder Nagra, Taylor Handley, Keith Jardine, Chanon Finley, Damon O'Daniel, Matt Leonard
Guió: Eric Heisserer (Novela: Josh Malerman)
Música: Trent Reznor, Atticus Ross
Fotografia: Salvatore Totino