dissabte, 12 d’octubre del 2019

(2) LA FORMA DE L'AIGUA, de Guillermo del Toro (2017)

 Connexió interior 
Encara que tots entrem entrar dins de la categoria d'éssers humans, la distància entre nosaltres és, en alguns casos, abismal. Tal com deia la teoria platònica: som esclaus del nostre cos i la nostra aparença fa callar tot el que realment amaguem en el nostre interior. D'aquesta manera, costa trobar un igual amb el qual podem connectar i, per això, al llarg de la nostra existència ens topem amb multitud de persones tòxiques de les quals hem de fugir com més aviat millor.
El film filtra aquesta connexió a través d'un relat fantàstic contextualitzat en plena guerra freda. El segell de Guillermo del Toro és innegable: la seua encomiable construcció poètica i la seua màgica ambientació amb ressons somiadors ens traslladen a un univers únic i irrepetible. Ara bé, a pesar de tot el que hem comentat, La forma de l'aigua em sembla una obra menor, amb algun defecte de guió —allunyada d'altres títols seus com Cronos (1993) o El laberinto del Fauno (2006)— encara que en global es deixa veure de grat .

THE SHAPE OF WATER. 2017. USA. Color. 119 Min.
Direcció: Guillermo del Toro
Intèrpretes: Sally Hawkins, Doug Jones, Michael Shannon, Octavia Spencer, Richard Jenkins, Michael Stuhlbarg, Lauren Lee Smith, David Hewlett, Nick Searcy, Morgan Kelly, Dru Viergever, Maxine Grossman, Amanda Smith, Cyndy Day, Dave Reachill
Guió: Guillermo del Toro, Vanessa Taylor
Música: Alexandre Desplat
Fotografia: Dan Lausten