diumenge, 20 de desembre del 2020

(3) TRAFFIC "Mr. Fantasy" (1967)

D
esprés de Spencer Davis Grup, Steve Winwood, amb tan sols dinou anys, passaria a donar forma a un nou projecte anomenat Traffic. Aquesta banda de Birmingham va oferir, en el context de la música rock, un segell distintiu ja que, amb la seua manera de compondre i improvisar, van posar els fonaments d'això que a la fi del 67 i principis del 68 se li va començar a anomenar "música progressiva ". Des d'aquest punt de vista el grup ha estat un dels pioners en aquesta característica d'evolució del rock. 
Mr. Fantasy va ser l'àlbum de debut de la formació i suposa una interessant aproximació al blues-rock i més concretament al rock progressiu, especialment amb el seu tema més emblemàtic: la fantàstica "Dear Mr Fantasy". Aquesta peça conté un colpidor sol de guitarra conjugat a la perfecció amb un fons d'orgue i harmònica. Altres temes atractius són "Utterly Simple" amb efluvis orientals i una suggerent utilització del sitar, la cançó que obre el disc; la rítmica "Heavens is in your Mind", la simfònica "Dealer", la estranyament psicodèlica a manera de corda de rellotge; "House of Everyone" o la que tanca el disc; la jazzísitica "Giving to you"
La resta del disc són la majoria cançons dignes com la carabetera "Berkshire Poppies", l’espiral "Coloured Rain", la coral "Hope I Never Find Me There". L’únic retret d’aquest treballa és “No Face, no Name, no Number”, una balada fallida, edulcorada i avorrida. 
En definitiva, un gran i influent feina que s'engrandiria amb la fastuosa carrera d'aquesta atractiva banda britànica. .  

Cançons destacades en el disc (clicar per a escoltar):