dissabte, 11 de desembre del 2021

(3) THE WHO "A Quick One" (1966)

Varietat compositiva
La frescor de l'escena mod emmarcada a The Who es plasma en aquest disc brillant que dimana diferents estils musicals. Rock, psicodèlia, pop i fins i tot el primer acostament de la història a l'òpera-rock en el tema de nou minuts que tanca el disc: "A Quick One, While He's away" —un preludi del que vindria després amb Tommy i Quadrophenia —que suposa un exemple pioner conceptual d'una cançó al servei d'una història. 
També trobem peces poperes com "I Need You", la fantàstica versió que fan del tema de Martha and The Vandellas "Heat Wave", música circense com a interludi "Cobwebs and Strange" i les dosis de pura psicodèlia a "See my Way", "Boris the Spider" o "Don't Look Away". Menció especial mereixen la magnífica "So Sad About Us" que uneix la força, energia i qualitat de la banda i, la peça que obre el disc, el trepidant rock "Run, Run, Run"
La discogràfica els va obligar a compondre als quatre components de la banda. Bé és sabut que Pete Townshend era el que més habilitat compositiva tenia (només va compondre quatre temes: Run, Run, Run, Don't Look Away, So Sad About Us i la darrera cançó del disc) i això es nota una mica en el resultat final. 
Com a anècdota, en el tema que tanca el disc "A Quick One, While He's Away" la banda volia introduir un quartet de violoncel. Davant la negativa del productor que argumentava que no hi havia prou pressupost, el grup, com a resposta, va suplir aquestes parts on se suposava que hauria de sonar l'instrument de corda amb les seves veus, cantant, així, a cappella: Cel·lo, Cel·lo Cel·lo...! Irreverents i inconformistes, així eren The Who.

Gravat en: Londres (Estudios: IBC, Regent, Pye)
Duració: 31:48
Segell discogràfic: Reaction - Polydor (Europa)
Productor/s: Kit Lambert