divendres, 16 de febrer del 2018

(3) VAMPIRE WEEKEND "Vampire Weekend" (2008)

Paul Simon va realitzar un extraordinari i valent treball el 1986 amb Graceland. El seu gran mèrit va ser que va actuar com una espècie de captor de sons i ritmes africans adaptant al seu personal estil. Al meu entendre, Vampire Weekend són, uns dignes continuadors del procés d'experimentació iniciat per l'autor de Newar (amb clares referències també als Talking Heads i a Peter Gabriel).
Aquest disc homònim de debut és un fantàstica barreja de rock-pop i efluvis africans. I és que, la banda novaiorquesa, té l'habilitat d'imprimir a les seues composicons una admirable frescor que va acompanyada de belles melodies pop i d'esplèndids ritmes afro-caribenys.
L'àlbum té una durada de "només" trenta-cinc minuts escampats al llarg d'onze temes -torne a insistir en el fet que deteste a eixos grups que inflen les seues creacions amb cançons insípides- i ja des de les primeres notes de "Mansford Roof" ens submergim dins d'un ambient impregnat de vintage musical amb ressonàncies vingudes del pop i la música ètnica. Si continuem, podrem gaudir, entre d'altres, amb peces de la vàlua de "Oxford Comma", el single "A-Punk" o "One" que engrandeixen encara més l'atmosfera d'aquesta interessant obra.  

Cançons destacades en el disc (clicar per a escoltar): 
Oxford Comma 
A-Punk