diumenge, 13 de setembre del 2020

(2) DURANTE LA TORMENTA, de Oriol Paulo (2018)

  Agònic viatge en el temps
Sempre m'han atret les històries sobre els viatges en el temps. Des d'aquest punt de vista —un cop llegida la sinopsi— aquesta pel·lícula ja tenia un plus de motivació per a mi. Així doncs, en els primers instants, el film no em va decebre en absolut. La veia com un relat molt intel·ligent, amb aquestes dues cares davant el televisor en dos temps —que no espais-diferents— donant-li un halo de suggestió molt interessant. Cal destacar que la narrativa respecta les línies del temps i que els gestos de complicitat a Robert Zemeckis a "Retorn al Futur" o a Alejandro Amenábar en "Abre los ojos" són més que evidents.
Ara bé, estava clar que al guió calia dotar-lo d'un contingut proper a thriller i la intriga. No és que en aquest aspecte el realitzador embaste una trama fallida però sí que podríem afirmar que entre tanta anada i vinguda l'obra es desinfla una mica. No obstant això, cal reconèixer que, amb els seus 130 minuts de metratge, és un treball digne i que manté en tot moment desperta l'atenció i la tensió emocional de l'espectador.

DURANTE LA TORMENTA. 2018. Espanya. Color. 128 Min. 
Direcció: Oriol Paulo
Intèrprets: Adriana Ugarte, Chino Darín, Álvaro Morte, Javier Gutiérrez, Miquel Fernández, Nora Navas, Clara Segura, Julio Bohigas-Couto, Mima Riera, Francesc Orella
Guió: Oriol Paulo, Lara Sendim
Música: Fernando Velazquez
Fotografia: Xavi Giménez