dimecres, 17 de juny del 2020

(3) ALL FOR MY MOTHER, de Malgorzata Imielska (2019) - "D'A Film Festival Barcelona 2020" - Secció "Talents"

  L'estigma dels abusos sexuals
Aquest film es podria definir com un continu bipolar amb dos pics diferenciats en els seus extrems que suposen un enorme contrast entre allò que és sa i allò que és insà. D'una banda, la recerca incessant d'una adolescent per abraçar l'amor maternal i per una altra la denúncia a la indiferència, a la connivència en els delictes i la vulneració dels drets humans a través de la violació.
All for my mother és també una estirada d'orelles a la societat polonesa per la seua impassibilitat i insensibilitat a la desprotecció de la dona (això es pot notar en les preguntes capcioses de la policia i que ens recorda una cosa que la "justícia" espanyola va realitzar amb l'ignominiós cas de "La manada"). La cinta mostra sense embuts una realitat universal com són els delictes sexuals. És per això que, malgrat la seua duresa, és una pel·lícula molt necessària per a revelar i denunciar el comportament masculí en l'estigma dels abusos sexuals. Al seu voltant, la complicada vida de l'adolescent Ola de disset anys, ofegada en un ambient d'orfenats corruptes i perverses famílies d'acollida. La seua via d'escapada, el running —les seues condicions físiques d'atleta li permeten tenir possibilitats de ser olímpica— serà el seu estímul per fugir del món podrit que l'envolta en el trànsit de l'adolescència a l'edat adulta.

WSZYSTKO DLA MOJEJ MATKI. 2019. Polònia. Color. 103 Min. 
Direcció: Malgorzata Imielska 
Intèrprets: Zofia Domalic, Maria Sobocinska, Malwina Laska, Edyta Januszewska, Zuzanna Puławska, Helena Englert, Halina Rasiakówna,.
Guió: Malgorzata Imielska
Música: Wlodzimierz Pawlik
Fotografia: Tomasz Naumiuk