dijous, 18 de juny del 2020

(3) DISCO, de Jorunn Myklebust Syversen (2019) - "D'A Film Festival Barcelona 2020" - Secció "Talents"

  Víctimes de l'adoctrinament
El pes que l'ambient exerceix sobre l'ésser humà és, de vegades, difícil de suportar. En Disco, la protagonista adolescent de dèneu anys està marcada per l'ombra dels abusos sexuals per part del seu pare, acompanyat d'un dolorós silenci familiar. La seua mare i el seu padrastre són fanàtics religiosos, pertanyents a una congregació dedicada a "evangelitzar" i captar adeptes des de la més tendra infància.
Ella sent que no vol abraçar eixe fanatisme, no obstant això, la pressió de l'entorn la faran sucumbir. El film tracta amb objectivitat el tema del sectarisme religiós i deixa la possibilitat que l'espectador puga "entendre" a les persones que en formen part. Tanmateix, també mostra l'evident manipulació que es practica, coartant la llibertat individual i de pensament dels seus deixebles. És per això que, Disco, ofereix una anàlisi argumentativa i una conclusió: la necessitat de denunciar aquest tipus d'adoctrinament dogmàtic que va en contra del desenvolupament normal de l'ésser humà.

DISCO. 2019. Noruega. Color. 94 Min. 
Direcció: Jorunn Myklebust Syversen 
Intèrprets: Josefine Frida Pettersen, Nicolai Cleve Broch, Fredericke Rustad Hellerud, Andrea Bræin Hovig, Espen Klouman Høiner .
Guió: Jorunn Myklebust Syversen
Música: Thom Hell
Fotografia: Marius Matzow Gulbrandsen