dimarts, 23 de juny del 2020

(3) HABITACIÓ 212, de Christophe Honoré (2019) - "D'A Film Festival Barcelona 2020" - Secció "Pel·lícules"

 Parella en crisi
Les inseguretats i reflexions d'una parella que ha traspassat la línia de la joventut, les seues pors, infidelitats, amors, els seus dubtes pel que fa a l'elecció de la seva parella... Tot es posa en marxa quan Richard descobreix que la seua parella Maria li està enganyant amb un alumne d'aquesta. Ella, després de la discussió, decideix passar la nit en un hotel situat davant del seu pis.
Tots dos s'enfronten al seu passat a través de personatges ficticis: el "jo jove" de Richard i el "jo jove" de la seua professora de piano. Aquest instrument ajuda al film a reflexionar en l'intent de trobar-se cada un amb si mateix. A més, gràcies a això, dóna joc perquè es donen situacions molt divertides (els amants de Maria, Charles Aznavour com a consciència d'ella).
El film gaudeix d'una fantàstica fotografia i d'un pòsit nostàlgic, però també esperançador: un veritable delit per a l'espectador que recorda a algunes obres de Woody Allen.  


CHAMBRE 212. 2019. França. Color. 86 Min. 
Direcció: Christophe Honoré 
Intèrprets: Chiara Mastroianni, Benjamin Biolay, Vincent Lacoste, Camille Cottin, Carole Bouquet, Harrison Arevalo, Kolia Abiteboul, Marie-Christine Adam .
Guió: Christophe Honoré
Música: Aaron Cupples
Fotografia: Rémy Chevrin