diumenge, 28 de juny del 2020

(4) NOCTURNAL, de Nathalie Biancheri (2019) - "D'A Film Festival Barcelona 2020" - Secció "Talents"

 L'amor etern
A la vida es poden donar situacions rocambolesques que ens poden portar a camins inesperats. ¿Com seria ara el meu present si hagués actuat de manera diferent en el passat? Les circumstàncies donades per l'atzar determinen el nostre futur. Encara podríem afegir infinitat de variables com l'edat, la classe social, l'herència, l'ambient... No obstant això, tot i aquesta gran quantitat de factors comentats, a la fi, el que preval és la nostra essència.
El nostre protagonista, Pete, és això: pura essència. Certes condicions li van conduir a un punt lluny d'allò que més estimava i, davant una trobada sobrevinguda, va haver d'intentar gestionar, amb moltíssimes dificultats, una potencial relació.
Conflueixen en el film una gran quantitat d'emocions amagades. Així, la possibilitat d'enamorar-se d'algú que a la fi és el teu pare és com una bomba de rellotgeria que pot esclatar en qualsevol moment. L'obra manté el seu interés durant tot el metratge i l'espectador se sent totalment atret per un guió fantàsticament trenat, on empatitza i entén per parts iguals al trienni pare-filla-mare. Nocturne és una emotiva història d'amor paternofilial, amb un superb final.

NOCTURNAL. 2019. Gran Bretanya. Color. 86 Min. 
Direcció: Nathalie Biancheri 
Intèrprets: Cosmo Jarvis, Laurie Kynaston, Sadie Frost, Amber Jean Rowan, Yasmin Monet Prince, Amy Griffiths, Lauren Coe.
Guió: Olivia Waring, Nathalie Biancheri (Historia original: Olivia Waring)
Música: Aaron Cupples
Fotografia: Michal Dymeck