dimecres, 8 de febrer del 2023

(2) LES MAGNÉTIQUES (2021), de Vincent Maël Cardona

Retrats de joventut
Retrats de joventut localitzats a la França dels anys 80 que porten el protagonista a combinar la seua passió: la ràdio i la música, amb diferents elements propis de l'ambient on li ha tocat viure. Així, els seus somnis, la família (absència de la mare) i l'amor que professa per Marianne (companya sentimental del seu germà) interactuen en el seu comportament i en una personalitat tendent a la introversió. 
Amb una posada en escena més aviat pedestre, la pel·lícula té aspectes interessants, amb algunes reflexions enginyoses pel que fa a les relacions personals i la utilització d'una banda sonora de l'època molt apropiada. El film, amb la veu en off del protagonista, és una mena de declaració poètica dels sentiments cap a un temps anterior i, especialment, cap al seu germà. Es troba a faltar, però, una mica més de profunditat tant en els personatges com de l'entorn on es desenvolupa l'acció.

LES MAGNÉTIQUES. 2021. França. Color. 98 Min.
Direcció: Vincent Mäel Cardona
Intèrprets: Thimotée Robart, Joseph Olivennes, Marie Colomb, Frédéric Vonhof, Fabrice Adde, Younes Boucif, Maxence Tual, Judith Zins, Philippe Frécon, Saadia Bentaïeb, Meinhard Neumann
Guió:  Vincent Maël Cardona, Chloé Larouchi, Maël Le Garrec, Rose Philippon, Catherine Paillé, Romain Compingt
Música: David Sztanke
Fotografia: Brice Pancot