dimecres, 15 de novembre del 2023

(3) MEMÒRIES D'ÀFRICA, de Sidney Pollack (1985)

Força emocional
Històries de la vida que esdevenen crucials i s'adhereixen d'una manera indeleble a la nostra consciència. Tothom podria contar-ne, no importa la magnitud, sinó la impregnació en la nostra ànima a causa de la seua força emocional. I tenen tant de valor perquè són etèries i intangibles, i perquè ens insuflen un aroma infinit i sempitern que envolta la nostra essència. 
Out of Africa parla sobre els elements més capitals de la vida. L'amor entés com un viatge iniciàtic a les profunditats filosòfiques de l'ésser humà, amb les seues benaurances i els seus desenganys, però que atresora tot el nervi poètic de la tendresa, de la senzillesa i de la benignitat
Els exteriors, els paisatges, la fotografia, la posada en escena, juntament amb el tema central de John Barry hi són fascinants. Aquest —espectacular—embolcall, enforteix la seua trama i la seua narració, esquitxada d'un romanticisme escultòric, culte, que no cau en cap mena de sensibleria. 
Hi ha altres temes que passegen en aquesta obra, com ara el qüestionament del colonialisme, l'adulteri, les malalties sexuals, la solitud, la introspecció, els matrimonis de conveniència, l'amor passional, la llibertat... No deixa res de costat aquesta pel·lícula la qual, enquadrada a principis del segle XX en Kènia, ens mostra unes belles imatges del cor d'Àfrica amb un final molt emotiu.

OUT OF AFRICA. 1985. Estats Units. Color. 160 Min
Direcció: Sidney Lumet
Intèrprets: Meryl Streep, Robert Redford, Klaus Maria Brandauer, Michael Kitchen, Malick Bowens, Michael Gough, Rachel Kempson, Leslie Phillips, Graham Crowden, Joseph Thiaka, Iman, Stephen Kinyanjui
Guió: Kurt Luedtke. Novela: Karen Blixen
Música: John Barry
Fotografìa: David Watkin