dissabte, 18 de novembre del 2023

(2) CREATURA, d'Elena Martin (2023)

Autoconeixença
El descobriment obri portes. En eixe procés s’escampa una làmina diàfana que ens permet avançar i realitzar les connexions adients per entendre (i també, entendre'ns). Un cop venim a aquest món, s'engega el motor de la consciència. Serà important llavors denudar el nostre nucli interior i fer els ajustes bàsics per abastar l'homeòstasi. 
Aquesta pel·lícula s'endinsa en el terreny de la sexualitat des de la infància fins a l'adultesa a través de Mila, qui s'adona de la falta d'apetència sexual amb el seu xicot. 
La directora fa una mirada molt intel·ligent a través d'unes càlides imatges i unes escenes i diàlegs molt directes que es combina amb una subtilesa fílmica aclaparant (de vegades, no calen les paraules). Estimable film.
 
CREATURA. 2023. Espanya. Color. 112 Min
Direcció: Elena Martín
Intèrprets: Elena Martín, Oriol Pla, Álex Brendemühl, Clara Segura, Marc Cartanyà, Carla Linares, Teresa Vallicrosa, Clàudia Dalmau, Mila Borràs
Guió: Elena Martín, Clara Roquet
Música: Michael Nyman, Black Rebel Motorcycle Club, The Von Bondies, Elbow, Primal Scream, The Dandy Warhols, Super Furry Animals, Franz Ferdinandr
Fotografia: Alana Mejía González