diumenge, 17 de març del 2024

(2) ME HE HECHO VIRAL, de Jorge Coira (2023)

#lalocadelavion
Tot i els seus alts i baixos, estem davant d'una comèdia amable i divertida que juga amb els perills de la tecnologia del segle XXI. "Viral" significa "missatge o contingut que es difon amb gran rapidesa a les xarxes socials a través d'internet". Aquesta manera de procedir era una cosa impensable (o almenys, improbable) fa unes dècades, i la pel·lícula —al marge dels seus extensos ingredients de comicitat— no deixa de ser una crítica a la violació del dret a la intimitat. Tot i això, el seu fort és el seu humorisme i jovialitat. En això el director juga encertadament amb un garbull d'embolics que tenen el seu punt de partida quan Mabel, enmig d'un vol a la Polinèsia, descobreix que el seu marit li és infidel després de desbloquejar-li el telèfon. Quan torna a Madrid, s'adona que la seua vida canvia radicalment.
La cinta té la virtut de no caure en la sensibleria i d'evitar el sempre gastat "happy end", sinó que el seu personatge principal continua amb els seus problemes, dubtes i pors (quelcom consubstancial a l'ésser humà). I entre aspectes mundans, la història aborda la infidelitat, la relació paternofilial, l'amistat i l'amor incondicional (hi ha una química especial entre la parella Suarez-Auquer). Com hem comentat a l'inici, alts i baixos té i, de vegades, costa sostenir la narració. No obstant això, la pel·lícula guanya en la part final que és on es fa més interessant, graciosa i ocorrent.

ME HE HECHO VIRAL. 2023. Espanya. Color. 96 Min.
Direcció: Jorge Coira
Intèrprets: Blanca Suárez, Nicolás Furtado, Enric Auquer, Miguel Rellán, Cristina Gallego, Esperanza Guardado, Adrián Viador, Amparo Alcaraz, Javier Cifrián, Lucas Fuica, Rebeca Plaza, José Luis Esteban
Guió: Araceli Gonda
Música: Sergei Grosny
Fotografia: José Luis Bernal Ibañez